Aanbieding

Schrijfplezierige-uitdaging-logo-1585734093.jpg

SchrijfPLEZIERige uitdaging van Femke Ontmoet

02-04-2020 t/m 31-05-2020

Nu veel mensen als gevolg van de strenge maatregelen rondom het coronavirus thuiszitten, heb ik deze schrijfPLEZIERige uitdaging gemaakt voor iedereen die het leuk lijkt om mee te doen. SchrijfPLEZIER staat voorop! De uitdaging bestaat uit 4 schrijfPLEZIERige opdrachten, zodat je in april iedere week een verhaal kunt schrijven over een gebeurtenis, herinnering uit jouw leven. Korte fragmenten als mozaïekstukjes van jouw leven. Over grote of kleine dingen, hele recente gebeurtenissen of een herinnering van lang geleden. Misschien wel over dingen waarvan je nu nog niet verwacht of weet dat je daar ooit over zou schrijven. Laat je verrassen.

Deelname is GRATIS. Het kost je alleen beetje van je tijd, die je zeer zeker als ME-time kan beschouwen. Deel je je verhaal ook met anderen, dan levert het je ook nog waardevolle WE-time op.

Schrijfervaring is niet nodig en het maakt niet uit hoe oud je bent.

Ieders verhaal is het waard verteld te worden! Wat is jouw verhaal?

De schrijfPLEZIERige opdrachten

Hieronder plaats ik iedere vrijdag in april 2020 in de loop van de ochtend een link naar een pdf-bestand waarin je het uitdagingswoord en de toelichting op de opdracht vindt.

Vanaf vrijdag 3 april: klik hier voor schrijfPLEZIERige opdracht 1.

Vanaf vrijdag 10 april: klik hier voor schrijfPLEZIERige opdracht 2.

Vanaf vrijdag 17 april: klik hier voor schrijfPLEZIERige opdracht 3.

Vanaf vrijdag 24 april: klik hier voor schrijfPLEZIERige opdracht 4.

In het kort

Het principe is heel eenvoudig:

Iedere vrijdag geef ik je het uitdagingswoord van de week, met een uitleg over de stappen die je kunt zetten om tot je verhaal te komen. In het kort komt het op het volgende neer:

  • Je associeert rondom het uitdagingswoord, waardoor er een woordweb ontstaat.
  • Je schrijft gedurende ongeveer 30 minuten een verhaal.
  • De kunst is: stel geen eisen aan je verhaal. Alles is goed! Geef jezelf dat vertrouwen en ontdek de schrijfflow.
  • Optioneel: Je deelt je verhaal met anderen: doe mee samen met je partner, vrienden, vriendinnen, buren, kinderen, broers, zussen, neven, nichten, vader, moeder, opa, oma of sportmaatjes. Wissel jullie verhalen onderling uit door ze aan elkaar voor te lezen. Live (op minimaal 1,5 meter afstand) of via FaceTime, Skype, whatsApp-bellen, een online vergadertool of een video-opname. Laat je verrassen door je eigen verhalen en die van de ander.

Delen (uitwisselen) van verhalen is echt erg leuk! Sla dat gedeelte dus niet zomaar over. Gun jezelf en de ander dit plezier. Weet je iemand met wie je deze schrijfPLEZIERige uitdaging wilt aangaan en met wie je je verhalen wilt delen? Tag hem of haar onder dit bericht (op Facebook of Instagram) en ga samen de uitdaging aan. Natuurlijk kan ook iedereen zonder social media meedoen! Weet je iemand die dat heel leuk zou vinden? Bel hem of haar dan nu meteen op om te vragen of hij/zij mee wil doen. Ik wens jullie veel (schrijf)plezier samen!

Hoe doe je mee?

Iedere vrijdag in april komt er een nieuwe schrijfPLEZIERige opdracht online:

  • Op mijn website (als download)
  • Op mijn Facebookpagina zet ik wekelijks een bericht zodra de nieuwe opdracht online staat.
  • Wil je de wekelijkse ‘opdracht’ zeker niet missen, stuur dan een mailtje naar info@femkeontmoet.nl met als onderwerp schrijfPLEZIERige uitdaging en geef aan op welk e-mailadres je de wekelijkse uitdaging wilt ontvangen. Je krijgt deze dan iedere vrijdag in je mailbox.

Lees de opdracht op je gemak door en voer vervolgens de verschillen de stappen uit. Al met al kun je in een uurtje tijd al je eerste verhaal in ruwe vorm klaar hebben.